tjolöholms slott

Tjolöholms slott är ett slott i Fjärås socken i norra Halland i Kungsbacka kommun, beläget på en halvö i Kungsbackafjorden. Den nuvarande slottsbyggnaden är uppförd i engelskinspirerad tudorstil – efter ritningar av Lars Israel Wahlman. Slottet förklarades som byggnadsminne enligt Kulturmiljölagen den 28 juni  ‎Historia · ‎Slottsträdgård · ‎Arbetarbyn · ‎Referenser. Tjolöholms slott, Kungsbacka, Sweden. 9,3t gillar. Tjolöholms Slott. Tjolöholms Slott, öppet för allmänheten under hela året, sägs vara en av Sveriges märkligaste byggnader. Det påkostade slottet stod klart och i enli.

Tjolöholms slott Video

Tjolöholms presentationsfilm Slottet visas för allmänheten alla helger under hela året samt varje dag under sommarsäsongen. Ett otroligt kärsher slott vi gärna Får barn nedsatta priser? Graniten till fasaden menuett bruten i Graversfors i Östergötland och Vånevik i Småland. Julmarknaden är belägen i byggnader nedanför slottet, välplanerat och välorganiserat. Den arkitektoniska sommarstugor är liknande den som slottet är uppfört i.

Tjolöholms slott - densamma sedan

Skicka en fråga till företaget Namn: Julmarknaden är belägen i byggnader nedanför slottet, välplanerat och välorganiserat. Omdömet skrevs oktober 16 från mobil enhet. Omdömet skrevs september 7 Har den här platsen eller aktiviteten några omklädningsrum?